T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AĞRI / PATNOS - Cumhuriyet Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHİ

OKULUMUZUN TARİHİ

      

1969 yılında henüz 5000 nüfuslu olan ilçemizde; Cumhuriyet İlkokulu, ilçenin 2. İlkokulu olarak eğitim öğretime başlamıştır. 1997 yılına kadar ilkokul statüsünde 5 derslikli bir okul olarak eğitim öğretime devam eden okulumuz, yurt genelinde 8 yıllık kesintisiz zorunlu temel eğitime geçilince Cumhuriyet İlköğretim Okulu adını almıştır. Bu geçen 28 yıllık süre içerisinde ilçe merkez nüfusunun yaklaşık yarısı okulumuzda ilkokul eğitimini tamamlamıştır. Okulumuz Cumhuriyet İlköğretim Okulu olarak eğitim öğretime devam ederken 2005 yılında 4 ek derslik yapılmasının yanında sosyal etkinlik salonu ve kütüphane de dersliğe dönüştürülerek derslik ihtiyacı karşılanmaya çalışılmıştır. 12 derslikli ilköğretim okulu olarak hizmet veren okulumuz birçok başarılı öğrenci yetiştirmiştir. İlkokulu okulumuzda tamamlayan ve halen Milletvekili, doktor, mühendis, öğretmen vb. işkollarında çalışan okulumuz mezunları vardır.

Okulumuz liselere giriş için yapılan sınavlarda her sene kitlesel başarıda adından söz ettirmektedir.  2011-2012 eğitim öğretim yılında son kez ilköğretim okulu olarak SBS’de ortaöğretime 5 Fen Lisesi, 3 Anadolu Öğretmen Lisesi, 28 Anadolu Lisesi, 8 Anadolu Meslek Lisesi olmak üzere toplam 63 öğrenciden 46 öğrenciyi yerleştirmeyi başarmıştır. Aynı yıl yapılan sınavlarda Patnos merkez ve köylerinde Fen Lisesi çıkaran başka okul olmadığından okulumuz SBS’de  ilk sıraya yerleşmiştir. 2022-2023 eğitim öğretim yılında ise bireysel başarıda ilçe 3.lüğünün yanında mezun ettiği öğrencilerinin %25’ini nitelikli okullara göndermenin haklı gururunu yaşayarak kitlesel başarıda ilçe 1.si olmuştur.

 2012-2013 eğitim öğretim yılında 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte tekrar ilkokul ve ortaokul adıyla ikiye ayrılan okulumuz aynı binada sabah ortaokul, öğleden sonra ilkokul olarak iki okul şeklinde eğitimine devam etmektedir. Okul binamızda 12 derslik, 3 idareci odası, 1 kantin, 1 öğretmenler odası ve 1 anasınıfı mevcudiyetinin yanında; 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 15 branş öğretmeni ve 1 hizmetli olmak üzere toplamda 18 personel bulunmaktadır.

İlçemizin en eski mahallesi olan Cami Mahallesinde bulunan okulumuzun veli profili memur ve esnaflardan oluşmaktadır. Geçen 54 yıllık süre içerisinde ilkokul, ilköğretim, ortaokul, ilkokul gibi değişik statülerde ve aynı binada eğitim öğretime devam eden okulumuzda sık sık öğretmen sirkülasyonuyla değişen öğretmen kadromuza rağmen eğitim öğretim sistemi ve anlayışı oturan, deneyimli idareci kadrosuyla yeni hedeflere ulaşmak için çalışmakta olup vizyon ve misyonunu gelişmelere açık, objektif  hedefler belirleyerek çevresinde tercih edilen bir okul olmaya devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.03.2013 - Güncelleme: 27.07.2023 00:59 - Görüntülenme: 520
  Beğen | 0  kişi beğendi